Földanya és a klímaváltozás Craft DIY

Földanya és a klímaváltozás Craft DIY

Készítette: Babysits
5 min read

Olyan szórakoztató tevékenységet keresel a gyerekeknek, amely egyben segít fejleszteni az ökológiai gondolkodásmódjukat és a Földanya iránti szeretetüket? Akkor van egy tökéletes kézműves foglalkozásunk számodra! Ezt a Földanya kézműves foglalkozást az alábbi egyszerű lépéseket követve készítheted el.

Szia! Földanya vagyok.
Szeretek vigyázni az óceánjaimra, a növényeimre, az állatokra és az emberekre. De a kedvenc hobbim a gyerekek nevelése szerte a világon!
Sajnos mostanában betegnek érzem magam. Klímaváltozás, erdőirtás, üvegházhatású gázok... Régen én voltam a galaxis legmenőbb bolygója, tele energiával, de már nem.
Segítenél nekem?

A gyerekeket szeretnéd inspirálni, hogy segítsenek a Földanyának? Kattints ide, és olvasd fel nekik a Földanya levelét! Kedves gyerekek! Szeretnék bemutatkozni, Földanya vagyok. Más bolygókkal és csillagokkal együtt élek a világegyetem egy nagyon csendes helyén, de be kell vallanom, hogy az életem egyáltalán nem unalmas. Valójában én vagyok a galaxis legszorgalmasabb bolygója, köszönhetően annak, hogy tele vagyok élettel és energiával. A legjobb barátaimat már ismeritek, ők a Nap és a Hold. Jó és fényes barátom, a Nap minden nap azért dolgozik, hogy nekem fényem és melegem legyen, nélküle az életem sötét és szomorú lenne. A Hold barátom mindig elkísér, amikor a Nap elmegy, ő vigyáz rám egész éjszaka, varázslatos és titokzatos. A Hold gondoskodik arról, hogy édes álmaink legyenek alvás közben, és ő felel azért is, hogy az álmaink valóra váljanak, ha helyesen cselekszünk. Én viszont éjjel-nappal dolgozom, soha nem pihenek! Sok élőlényről kell gondoskodnom, a legkisebb állatoktól a legnagyobbakig. Gondoskodom a folyókról és az óceánokról, a fákról és a virágokról is. De az igazi szenvedélyem a kontinenseimen élő összes gyermekről való gondoskodás. És azon tűnődsz, miért ez a te szenvedélyed Földanya? A válasz egyértelmű, mert szuper jó móka! A gyerekek a kedvenc élőlényeim, mert ugyanolyan kreatívak, mint az univerzum, és ugyanolyan tele vannak energiával, mint én! A gyerekek a legkíváncsibb lények, akik bennem lakoznak, én pedig a tudás kimeríthetetlen forrása vagyok, ezért a kedvenc hobbim a gyerekek nevelése. A szenvedélyek és hobbik mellett végtelen felelősséggel is rendelkezem. A bennem élő minden egyes élőlényről való gondoskodás nem könnyű feladat, és rengeteg fegyelmet és elkötelezettséget igényel. Mostanában gyengének érzem magam, és ez aggaszt, hiszen évmilliók alatt soha nem voltam beteg. A galaxisok, bolygók és emberek rájöttek, hogy már nincs bennem annyi élet és energia, és hogy az egészségem romlik. És az igazság az, hogy igazuk van, az emberek, akik bennem laknak, nincsenek tudatában annak, hogy milyen kárt okoznak nekem. Kivágják a fáimat, műanyaggal töltik meg a tengereimet, és rosszul bánnak az állataimmal. Ezért kell kapcsolatba lépnem veletek, mert ti vagytok a jövő, és tudom, hogy vigyázni fogtok rám, mert én megtanítom nektek, hogyan kell ezt csinálni! Ne feledd, hogy a szenvedélyem te vagy, és mindig megosztom veled minden titkomat.

Ez a DIY kézműves projekt bármilyen korú gyerekeknek alkalmas, és szórakoztató és egyedi módja a szobájuk díszítésének. Tökéletes projekt a bébiszitterkedés közben is!

A kézműves projekt elkészítéséhez szükséged lesz:

  • Nyomtasd ki a két pdf-et, a boldog és a szomorú Földanyát (pdf kinyomtatása itt)
  • Olló
  • Ragasztó
  • Egy ragtapasz
  • Színes filctollak
  • Egy madzag
  • Papír, amit a karok és lábak elkészítéséhez ki kell vágni.

1. lépés
Az ollóval vágd ki a két Földanyát. Ezt a lépést felnőtt felügyelete mellett kell elvégezni. Ezután vágd ki a hőmérőt és a szívet.

Földanya DIY

2. lépés
Most itt az ideje, hogy jól érezd magad a színezésben! Színezd ki mindkét Földanyát. Mi világosabb kék és zöld színeket használtunk a boldog, egészséges Földanya számára. A szomorú, beteg Földanya esetében viszont tompább színeket használtunk.
A hőmérőt mélyvörösre színeztük, hogy a globális felmelegedést ábrázolja. Ezután fesd a szívet olyan színűre, amilyenre szeretnéd, és már kész is vagy!

Földanya DIY

3. lépés
Itt az ideje, hogy elkészítsd a karokat és a lábakat. Mi kék és zöld színű papírt használtunk, de bármilyen színt használhatsz, amit csak szeretnél! Ha nincs színes papírod, ha szeretnéd, filctollal is kiszínezheted őket. Ehhez vágj le 4 csíkot a papírból, körülbelül 15 cm hosszúságban.

Miután kivágtad a 4 papírcsíkot, hajtogasd őket előre-hátra, hogy harmonika hatásúak legyenek.

Mother Earth DIY

4. lépés
Ragaszd a karokat és a lábakat mindkét Anyaföldhöz. Ezután ragaszd a zsinórt a Földanyákra, hogy felakaszthasd őket. Ezután ragaszd a szívet a boldog földhöz, a hőmérőt pedig a szomorú földhöz. Végül a beteg Földanyára befejezésként felragaszthatod a sebeket gyógyító jelképként a sebtapaszt a beteg Földanyára.

Földanya DIY

Reméljük, hogy tetszett a Földanya DIY! Ha elkészítetted a DIY-t, szívesen látnánk!

Mindenképpen oszd meg velünk a Facebookon és az Instagramon a @babysits címen.

Még több klíma témájú tevékenységet keresel gyerekeknek? Nézd meg a tudományos kísérletek és más tevékenységek és csináld magad tevékenységeket!

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen