
Egészséges vegán Snickers szelet Halloweenra
A szülőknek azonban nem annyira, tekintettel arra, hogy mennyi cukrot és tartósítószert tartalmaznak ezek az édességek, és persze a hírhedt cukorrohamra, amit a gyerekek körében okozhatnak. Ami mind a szülő -vagy a bébiszitter,- számára, akinek az a feladata, hogy egy ilyen eseménydús nap után ágyba dugja őket, kihívássá válhat. Ezért kitaláltunk egy olyan receptet, amely nemcsak elképesztően enyhíti a halloweeni édesség utáni sóvárgást, de a szülők és a bébiszitterek számára is könnyen elkészíthető, miközben a gyerekekre vigyáznak.
Gyerekként valószínűleg mindenkinek a Halloween volt a kedvenc ünnepe, és nem csak a gyerekek által felvehető álruhák miatt, hanem a felháborító halloweeni édességek miatt is.
A szülőknek azonban nem annyira, tekintettel arra, hogy mennyi cukrot és tartósítószert tartalmaznak ezek az édességek, és persze a hírhedt cukorrohamra, amit a gyerekek körében okozhatnak. Ami mind a szülő -vagy a bébiszitter,- számára, akinek az a feladata, hogy egy ilyen eseménydús nap után ágyba dugja őket, kihívássá válhat. Ezért kitaláltunk egy olyan receptet, amely nemcsak elképesztően enyhíti a halloweeni édesség utáni sóvárgást, de a szülők és a bébiszitterek számára is könnyen elkészíthető, miközben a gyerekekre vigyáznak.
Ráadásul mindössze 6 hozzávaló szükséges hozzá, növényi alapú, nem tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert.
Hozzávalók:
- 20 datolya*
- 1 csésze mogyoróvaj**
- 3 csésze sótlan földimogyoró
- 1/2 csésze növényi alapú tej*** - Só
- 9 oz csokoládé****
Kövesd a következő lépéseket:
Hozzávalók az alaphoz:
- 10 darab medjool datolya - 2 csésze sózatlan földimogyoró
- Egy csipet só
*(Mi medzsool datolyát használtunk, a nedvességtartalma miatt) **(100%-ban sótlan mogyoróvajat használtunk) ***(Sima tejjel is elkészíthető **** (Mi 85%-os csokoládét használtunk, hogy vegán legyen).
1. lépés:
- Pépesítsük a földimogyorót egy konyhai robotgépben, amíg liszt állagú nem lesz.
- Adjuk hozzá a medjool datolyát a liszthez és a csipetnyi sót, majd pépesítsük addig, amíg tészta állagú nem lesz.
- Béleld ki a tepsidet sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
- Nyomkodja a keveréket minél szilárdabbra és egyenletesebbre, mivel ez a csokiszelet alapja, így szilárdnak kell lennie.
Hozzávalók a nugát (karamellás réteghez):
- 10 darab medzsem datolya - 1/2 csésze tej tetszés szerint
- 1 csésze mogyoróvaj
- 1 csésze sótlan földimogyoró
2. lépés:
- Adjuk a medjool datolyát, a mogyoróvajat, a tejet és a sót egy turmixgépbe (vagy konyhai robotgépbe), és pépesítsük teljesen simára. Törekedjünk arra, hogy az eredmény selymesen sima legyen, csomómentes!
- Ezután adjuk hozzá a mogyorót a "nugátkeverékhez", és addig keverjük össze, amíg mindent beborít és egyenletesen összeáll.
- Ha kész, szedje a karamellás-mogyorós réteget a morzsás keverék tetejére a tepsiben, és tegye be a sütőedénybe. hűtőszekrénybe egy éjszakára.
3. lépés
Borítsuk be a rudakat csokoládéval: - Melegítsünk vizet egy lábosban, és forraljuk fel. - Adjunk hozzá egy másik hőálló tálat, és kissé merítsük a serpenyő tetejére. - Öntse az 1/2 csésze apróra vágott csokoládét az alámerített tálba, és lassan kezdje el kevergetni, amíg megolvad. Olvadás után vegyük ki a tálat, és helyezzük egy hőálló alátétre.
Közben, amíg a csokoládé egy kicsit kihűl: - Vedd ki a tálcát a hűtőből, és vágd fel a tésztát snickers méretű darabokra, majd sorakoztasd fel őket. - Öntsd rá a csokoládét a lapra, és borítsd be a szeleteket, amennyire csak lehet.
Ha tetszett ez a recept, itt találsz még sok egészséges receptet gyerekeknek, amit a következő bébiszitterkedésed alatt elkészíthetsz!
Te készítettél már saját kreációt? Oszd meg velünk a Facebookon vagy az Instagram, és ne felejtsd el megjelölni a @babysits címkét.