Ötletek Bébiszittereknek és Szülőknek Iskola kezdés előtt

Ötletek Bébiszittereknek és Szülőknek Iskola kezdés előtt

Készítette: Babysits
4 min read

Mivel a nyár véget ér, és a tanév gyorsan közeledik, miért ne hangolnánk a gyerekeket az új tanév kezdetére azzal, hogy a város különböző oktatási helyszínein néhány szórakoztató kirándulással hogy megkönnyítsük a tanév kezdetét. Ezek a helyek nem csak arra jók, hogy a gyerekeink kimozduljanak otthonról, hanem arra is, hogy különböző témákkal és szórakoztató tevékenységekkel ismerkedjenek meg, amelyek biztosan meghozzák a kedvüket a tanévhez. A bébiszitterek számára is jó ötlet, hogy elvigyék a gyermekeiket, akikre vigyázniuk kell, mivel nem hogy csak biztonságos, de gyerek barát is, így nem kell aggódni az eltévedés és a gyerekek elvesztése miatt.

Íme 4 csodálatos hely, ahol a gyerekek felkészülhetnek az új tanévre.

Kezdjük is el az utazást:

1. Millenáris Park

Az első hely, amely nem csak többféle különleges élményben és tudásban részesíti gyermekeinket, de még le is fárasztja őket, az a Millenáris Park. Esetleg gyermekeid szeretik a tudományt és a kisérleteket? Akkor ez biztosan a megfelelő hely a számára. A gyerekek mindenféle kísérletet kipróbálhatnak, amelyek minden korosztály számára alkalmasak. A Millenáris Park nem csak egy interaktív múzeum de mellette egy park is megtalálható ahol gyermekei kihasználhatják a játszótér minden rejtelmeit és kedvükre szaladgálhatnak, rádásul a múzeumban is különböző szórakoztató játékokban vehetnek részt, és különböző érdekes szemináriumokat hallgathatnak meg. Ez persze nem csak a gyerekek számára szórakoztató, hanem a felnőttek is élvezni fogják és sokat fognak tanulnak.

Millenáris Park

A Park a Széna Tér mellett található ami a Szél Kálmán metró állomástól csak egy villamosnyi távolság ha a 4/6-os villamossal megyünk.

A pontos cím: 1024 BUDAPEST, KIS RÓKUS U. 16-20.

2. Természettudományi Múzeum

Ha azonban a gyerekeink inkább a múltról és a különböző már kihalt állatokról, vagy a kihalófélben lévő állatokról szeretnének többet megtudni, akkor a Termeszettudomanyi Múzeum a legjobb. Többféle interaktív tevékenységet és vetítéseket is kínál a már kihalt fajokról a múzeum. Emellett többet megtudhatnak arról is, hogy hogyan éltek az emberek a kőkorszakban és hogyan gondoskodtak magukról. A múzeum minden bizonnyal felvilágosítja a társadalomtudományi ismereteiket, és felkészíti őket az iskolai szórakoztató történelemórákra.

Természet

A múzeum naponta 10:00-18:00-ig óráig nyitva található, kedden viszont zárva van!

A pontos cím: VIII. kerület, Ludovika tér 2-6-nál található.

3. Budapesti Történeti Múzeum

Ha a gyerekek egy még szórakoztatóbb kirándulásra vágynak, akkor látogassatok el a Budapesti történeti múzeumba, amely Budapest belvárosában, a Buda várában található. A múzeum a budai várban található, amely a római kortól egészen napjainkig tartó kiállításoknak ad otthont. A gyerekek nem csak arról tudhatnak meg többet, hogyan nézett ki az élet Budapesten a múltban, hanem a különböző háborúk fegyverzetéről és az előtte létező társadalmakról is. Mindenképpen figyelemre méltó élmény és rengeteg új és idegen anyagot nyújt a társadalomtudományok iránt érdeklődő gyerekek számára.

A múzeum naponta 10:00-18:00-ig található nyitva, hétfő viszont zárva van!

A pontos cím: Budapest, 1014 Budapest, Szent György tér 2-nél található.

4. Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum egy másik szórakoztató és izgalmas hely, ahová elvihetjük a gyerekeinket, hogy megmutassuk nekik a világ különböző kultúráit. Itt megnézhetik a több ezer éves múltra visszatekintő és különböző társadalmakból álló földrészeket, például az Egyiptomból fennmaradt maradványokat, valamint magyar festményeket és antik szobrokat is megtekinthetnek. A múzeumnak különböző része van, amelyek az ókori egyiptomi, római szobrokat és más, például a reneszánsz kori szobrokat foglalják magukba. Mindenképp érdekes bejárni az egész Múzeumot hogy gyermekeink boldogan barangolhassanak a múlt szépségei között.

Szépművészet

A múzeum péntek-szombat, 10:00-18:00-ig található nyitva!

A pontos cím: 1146 Magyarország, Dózsa György út 41 nél-található.

Reméljük hogy sikerült meghoznunk a kedvet és ellátogatnak ezekre a helyekre családjával! Mindenképpen oszd meg velünk a Facebookon és az Instagramon a @babysits hashteggel.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen