Fagyasztott Joghurt Falatok

Fagyasztott Joghurt Falatok

Készítette: Babysits
2 min read

Mindannyian szeretünk elmajszolni a kanapén egy tál fagylaltot, de mi lenne, ha anélkül élvezhetnénk a fagylaltot, hogy aggódnánk a hozzáadott cukor miatt? Házi készítésű fagyasztott joghurtfalatkáink tökéletes receptet kínálnak az egész család számára.

Nincs is jobb módja annak, hogy kényeztessük magunkat, mint egy tál hideg fagylalt. A boltban vásárolt fagylalt azonban tele van hozzáadott cukorral, mesterséges ízekkel és színezékekkel. A fagylalt jó alternatívája a fagyasztott joghurt, de a fagylalthoz hasonlóan a bolti fagyasztott joghurtok is gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrot és mesterséges aromákat.

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy otthon is készíthetsz fagyasztott joghurtos finomságokat a kicsiknek? Könnyen elkészíthető és sokkal egészségesebb, mint a bolti alternatívák.

Amire szükséged van:

  • Joghurt
  • Gyümölcs
  • Néhány forma, amit a fagyasztóba tehetsz.

Készen állsz arra, hogy elkészítsd ezeket az egészséges finomságokat?

A finomságok elkészítésének lépései egyszerűek, és 5 perc alatt elvégezhetők.

  • Kezdd azzal, hogy egy kis joghurtot teszel a formákba.
  • Adjuk hozzá a gyümölcsöt (mi fagyasztott epret és málnát választottunk).
  • Most már csak annyi joghurtot kell hozzáadni, hogy a gyümölcsöt ellepje.

Hozzávalók az egészséges finomságokhoz fo

Ez könnyű volt, ugye?

Most már csak annyi a dolgod, hogy betedd a formákat a fagyasztóba, és megvárdd, amíg kőkemények lesznek! Ez általában 3-5 órát vesz igénybe, a fagyasztó beállításaitól függően.

Az egészséges napi finomságok készen állnak a tálalásra.

Egészséges finomságok gyerekeknek

Bármikor adhatsz hozzá többet vagy másféle gyümölcsöt, saját ízlésedtől függően. Mi nem használtunk édesítőszert, mert a gyümölcs önmagában is édes. Ha édesebb finomságot szeretnél, azt javasoljuk, hogy tegyél egy kis mézet vagy juharszirupot a joghurtba, és jól keverd össze, mielőtt a formákba teszed.


Tetszett a receptünk? Szívesen látnánk a te fagyasztott joghurtos finomságaidat is. Oszd meg őket Instagramon, és használd a #Babysits szót, vagy jelölj meg minket a posztban a @babysits használatával.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen