Bébiszitter kérdések: Mit kérdezzünk a szülőktől?

Bébiszitter kérdések: Mit kérdezzünk a szülőktől?

Készítette: Babysits
3 min read

Mit kell kérdezni a szülőktől, akiknél bébiszitterkedünk, mielőtt ránk hagyják gyermeküket? Győződjön meg róla, hogy felkészült az alábbi tippeinkkel!

A bébiszitter munkára való felkészülésnek számos lépése van, kezdve a kiváló bébiszitter-profil elkészítésétől és a szülők megkeresésétől a fontos interjún való részvételig. Egy nagyon fontos utolsó lépés azonban az, hogy a bébiszitterkedés előtt kérdéseket tegyünk fel a szülőknek. Ez történhet az interjú fázisában, vagy akár a szülő távozása előtti utolsó percekben is.

A megfelelő kérdések feltevése sikerhez viheti a bébiszitterkedést, megkönnyítheti az életét, és elkerülheti az egyszerű hibákat, amelyek egyébként a félreértések miatt előfordulhatnak.

Szóval, mit kell kérdezni a szülőktől bébiszitterkedés előtt?

Mit kell kérdezni a szülőktől bébiszitterkedés előtt

Rajtunk múlik hogy hány kérdést teszünk fel a gyermek szüleinek vagy gondviselőinek a bébiszitterkedés előtt. Általában véve az, hogy mit kell kérdezni, attól függ, hogy mit tudtunk már meg a szülővel folytatott korábbi kommunikáció során, és mik lettek már átbeszélve.

Amikor azonban eldöntjük, hogy mik azok a kérdések amik fontosak lehetnek a bébiszitterkedés előtt, vegyük figyelembe a következő kérdéseket:

Biográfiai információk

  • Mi a gyerekek neve és életkora?
  • Milyenek a gyerekek? Mik a személyiségjegyeik, kedvenceik stb.
  • Mit szeretnek a gyerekek? Mik a kedvenc játékaik, elfoglaltságaik, filmjeik?
  • Milyen a gyermek napi beosztása, és milyen napi beosztást szeretnének, amit önnek is követnie kell?

gyakorlati információk

  • Mikor van önre szükség a bébiszitterkedéshez? Naponta, hetente, havonta, és konkrét napokon vagy időpontokban?
  • Mikorra várható, hogy a szülők hazatérnek?
  • Hol találhatók a szükséges dolgok a házban? Hova szabad vagy nem szabad bemenni a házban?
  • Házirend: Mit lehet és mit nem lehet használni a házban? Mit tehetnek és mit nem tehetnek a gyerekek?
  • Mi a teendő vészhelyzet esetén: Kivel (és hogyan) kell kapcsolatba lépni vészhelyzetben, hol találhatók az elsősegélynyújtó eszközök, van-e a gyerekeknek valamilyen allergiája vagy egészségügyi problémája.
  • Mik az elvárások a bébiszitteri munkával kapcsolatban, azaz vannak-e olyan extra feladatok vagy felelősségek, amelyeket esetleg meg kell tenni (pl. főzni, háziállatokra vigyázni stb.)?

A kérdések a gyermek életkorától függően is változhatnak. Ha például arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen kérdéseket kell feltenni a szülőknek, ha egy csecsemőre vigyázunk, ezek tartalmazhatják a fentieket, de mélyebben belemerülhet a napi menetrenddel kapcsolatos további részletekbe, hogy mikor szoktak aludni, mit esznek és mikor, vagy akár tippeket is adhat, hogy hogyan tudja rávenni őket az evésre vagy a sírás abbahagyására, és így tovább.

Hogy megkönnyítsük dolgát, nézze meg a bébiszitter-ellenőrzési listánkat:
Babysitter ellenőrzőlista

Használhatja a bébiszitter-ellenőrzési listánkat, hogy segítsen eligazodni, vagy nézze meg a interjúkérdések bébiszitternek című cikkünket, hogy jobban megértse, milyen kérdésekre kell válaszolnia, vagy milyen kérdéseket szeretne feltenni.


Érdekelné még több tipp a bébiszitterkedés vagy a bébiszitter-interjúra való felkészüléshez? Nézzen meg néhányat a cikkek közül:

Babysitter táska - alapvető dolgok

Első kapcsolatfelvétel a családdal

Bébiszitterteszt

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen