Hogyan válasszunk kutyát családunknak?

Hogyan válasszunk kutyát családunknak?

Készítette: Babysits
3 min read

## Mire kell figyelni, amikor kutyát választunk családunknak?

Hogyan válasszuk ki a legjobb családi kutyafajtákat

Ha bővíteni szeretné családját egy házi kedvenccel, és az örökbefogadáson gondolkozik, nagyon fontos, hogy átgondolja hogy, milyen típusú vagy fajtájú kutyát szeretne valójában. Ennek mentén elgondolkodhat azon, hogy nagytestű kutya illik-e családjához, vagy egy aktívabb fajta, vagy esetleg inkább egy kisebb testű.

A ** legfontosabb** dolog ami számít, amikor házi kedvenc kiválasztásán gondolkodik az az hogy, a kutya jól kijöjjön a gyerekekkel. Természetesen azt szeretné, ha a gyermek(ek) és a kutya között jó kapcsolat alakulna ki! Fontos jellemzők, amelyekre figyelnie kell, amikor a kutyaválasztáson gondolkodik, a kutya előélete, energiaszintje, kora és személyisége.

Honnan származik a kutya?

mit kell figyelembe venni, ha menhelyről fogadunk örökbe egy állatot

Ha menhelyről fogadunk örökbe egy kutyát, nagyon figyeljünk a származására a kutyának. Ha a kutyát bántalmazták, vagy kölyökkutya-tenyészetből származik, akkor jó eséllyel előfordulhat, hogy a kutya szorongó vagy fél a gyerekektől, sőt, bizonyos esetekben agresszív.

A kutya múltjában szerzett rossz tapasztalatok nagyon kiszámíthatatlanná vagy szorongóvá tehetik. Ezért mindig kérdezze meg, honnan származik a kutya, hogy egy kicsit többet tudjon meg a kutya hátteréről.

Milyen a kutya energiaszintje?

Magas vagy alacsony energiájú kutyát szeretne?

Mielőtt kutyát választunk, fontos átgondolni, hogy szeretne-e hosszú sétákat tenni a kutyával, sokat játszani vele, vagy inkább egy ölbeli kutyát szeretne. Nem minden kutya vagy kutyafajta rendelkezik egyforma energiával.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni a kutya energiaszintjével kapcsolatban, az a környezet, ahová a kutya költözik. Ha lakásban él, akkor megfelelőbb lehet egy nyugodtabb vagy kevésbé energikus kutyát választani, mint egy tonnányi energiával rendelkező kutyát. A sok energiával rendelkező kutyák általában élvezik, ha több helyük van, például ha szaladgálhatnak és játszhatnak az udvaron, amikor a család elfoglalt.

Milyen korú a kutya?

Milyen idős a kutya?

Ha kölyök kutyát fogadna örökbe, nagyon óvatosnak kell lennie hogy miként viszonyul a gyerekekhez. Természetesen meg akar győződni arról, hogy véletlenül sem bántják vagy ijesztgetik meg a kiskutyát, és nem hozzák nyugtalanságba. De akkor is tudatosnak kell lennie, ha úgy dönt, hogy örökbe fogad és hazavisz egy idősebb kutyát.

Ahogy a kutyák idősödnek, általában nem tudnak már olyan jól megbirkózni a változással és a gyors mozgással. Kisgyerekekkel, akik nagyon aktívak lehetnek, ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet.

Pontosan mekkora a kutya?

Kicsi vagy nagy kutyát szeretne inkább?

A kutya mérete valóban fontos tényező lehet. Például akarja-e, hogy a gyerekei is ki tudjanak menni sétálni a kutyát? Akkor lehet, hogy egy kisebb kutya csak egy kicsit kézreállóbb. Így elkerülheti, hogy a gyerekeit magával rángassa a kutya, amint például egy másik kutyával találkozik.

Milyen a kutya személyisége?

Milyen a kutya személyisége?

Minden kutyának más és más a személyisége. Ezért tényleg győződjön meg róla, hogy tájékozódik arról, hogy milyen személyiséggel rendelkezik a kutya, és milyen viselkedést mutatnak a különböző fajták.

A következő kutyafajták gyermekbarát jellemükről ismertek;

  • Mopsz
  • Német Spicc
  • Cairn terrier
  • Máltai selyemkutya
  • Szamojéd
  • Beagle
  • Pudli
  • Angol cocker spániel
  • Labradooder
  • Angol Bulldog
  • Boxer
  • Ír Szetter
  • Újfundland
  • Bernáthegyi
  • Labrador
  • Golden retriever

Ha szeretne egy kutyát családjának, biztos megtalálja amegfelelőt egy kis kutatással! De ne feledje, hogy minden kutyának, függetlenül attól, hogy milyen fajtájú, jó kiképzésre van szüksége ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt bízzanak benne. Melyik kutya illik a legjobban családjához? Mondja el nekünk!

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen