10 tipp a bébiszitterek első napjához

10 tipp a bébiszitterek első napjához

Készítette: Babysits
4 min read

Idegtépő, mikor gyermekét először bébiszitterre bízza. Használja bébiszitter-ellenőrzési listánkat (nyomtatható) és első alkalommal történő bébiszitterkedésre vonatkozó tippjeinket a zökkenőmentes első nap érdekében.

Valószínűleg ön jobban aggódik a bébiszitter első napja miatt, mint gyermeke! Ezért vegyen példát tőlük és ne felejstsen el lazítani.

Idegőrlő dolog először egyedül hagyni gyermekét a bébiszitterrel, különösen, ha nem gyakran tölt időt távol a gyermekétől. Ön mindent tud a gyermekéről és arról, hogy hogyan kell gondoskodni róla, ezért kihívást jelenthet, átadni a gyeplőt valaki másnak.

De nem kell annak lennie. Ha tudja, hogy mire számítson, és felkészült, akkor segíthet abban, hogy az első napja a bébiszitternek és egyaránt gyermekének zökkenőmentesen menjen. Tekintse meg a 10 legjobb tippünket a sikeres első bébiszitterkedéshez.
10 tipp a bébiszitterek első napjához
 
 

1. Tuddja, hogy kivel dolgozik

A legfontosabb dolog, amit tehet azért, hogy nyugodtabban bízza gyermekét egy bébiszitterre, az az ha tudja hogy kivel dolgozik. Az első bébiszitteri találkozó előtt tervezzen be egy személyes találkozót. conduct an interview. Ennek oka hogy általános benyomást szerezzen a személyiségükről, referenciákat és tanúsítványokat kérjen, és általában jobban megismerje a bébiszittert, hogy növelje megbízhatóságát amikor eljön az első nap.

2. Készítse elő amire szükségük lehet

A bébiszitter még nem fogja tudni, hogy mik a gyermeke kedvenc játékai, tevékenységei, filmjei vagy ételei. Ezért az első bébiszitteri találkozóra hasznos lehet, ha ezeket a dolgokat már az érkezés előtt előkészíti. Így lesz mit együtt csinálniuk, és a bébiszitter is jobb képet kaphat a gyermeke rutinjáról, arról, hogy mi érdekli, és milyen tevékenységek a megfelelőek.

3. Adjon meg egy listát az elérhetőségekről

Soha ne hagyja ott a bébiszittert anélkül, hogy előbb ne adna neki egy listát az elérhetőségekről, beleértve a vészhelyzeti elérhetőségeket is. Ha releváns, a bébiszittert is tájékoztatnia kell a szükséges gyógyszerekről és/vagy a gyermeke esetleges allergiáiról.

4. Használja a bébiszitter-ellenőrzési listánkat (nyomtatható).

Hogy megkönnyítsük az életét, készítettünk egy nyomtatható bébiszitter-ellenőrzési listát, amin végigmehet a bébiszitterrel. Győződjön meg róla, hogy a teljes ellenőrzőlistát végigfuttatta, mielőtt elhagzná lakását.
Bébiszitter Lista

5. Vezesse körbe a bébiszittert a házában.

Vezesse körbe a bébiszittert a házában, és mutassa meg neki, hol talál mindent amire szüksége lehet, például tartalék ruhákat a gyermekének, elsősegélycsomagot, zseblámpát, rágcsálnivalót stb.

6. Beszélje meg gyermeke napi programját

Ezzel kapcsolatban olyan mélyreható vagy laza lehet, amennyire csak szeretné. Ha azonban jobban szeretné, hogy a gyermeke tartsa magát a tipikus rutinjához, hasznos lehet, ha a bébiszitterrel átfutják a napi menetrendet. Így jobban megértheti, hogy mit szabad és mit nem, mikor kell vacsoráznia és lefeküdnie stb.

7. Beszéljék meg a házirendet és a bébiszitter feladatait.

Ez hasznos lehet ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön és a bébiszitter egy oldalon állnak a feladataival kapcsolatban, valamint arról, hogy mit szabad és mit nem szabad a gyermekének tennie. Gyakran előfordul, hogy a gyerekek elferdítik az igazságot például azzal kapcsolatban, hogy mennyi cukrot ehetnek, vagy hogy általában mikor fekszenek le.

8. Végezzen próbaüzemet

A bébiszitterrel is tehet egy próbafutamot, és néhány órán át bébiszitterkedhet vele, miközben ön is otthon van, hogy felügyelje gyermekét. Ez segíthet abban, hogy a bébiszitter és gyermeke jobban megbarátkozzon egymással, és jobb képet kaphat arról, hogy milyen típusú bébiszitter is amit felfogadott!

9. Ne hagyja, hogy gyereke tudja, hogy izgul.

Ha különösen ideges, hogy először hagyja gyermekét egy bébiszitterre, ügyeljen arra, hogy ezt az érzést ne addja át gyermekének. Gyakran előfordul, hogy a gyerekek átveszik, amit ön érez, és tükrözik azt. Amikor tehát elbúcsúzik gyermekétől, ölelje meg és mosolyogjon rá, és nyugtassa meg, hogy hamarosan visszajön.

10. Tudassa gyermekével a bébiszitter érkezését.

Fontos, hogy előre tudassa gyermekévell a tervezett bébiszitter találkozót. Gyakran figyelmen kívül hagyják, de a gyerekeknek is szükségük van időre a felkészüléshez! Ezért jó ötlet lehet, ha előre megfontolja, hogy a bébiszittert előre bemutatja gyermekének. A bébiszitter-időpont napján gyermeke fel fogja ismerni a bébiszittert, ami segít neki abban, hogy jobban érezze magát. Lelkesítse a gyerekeket a bébiszitterért, és hangsúlyozza, hogy milyen jól fogják érezni magukat együtt!


Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a bébiszitter tippeket és bébiszitter ellenőrző listánkat!

Esetleg bébiszittert keres? Használja a Babysits keressen egy bébiszittert a közelében.
Sok szerencsét az első bébiszitterkedéshez!

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen