Origami kutyusos könyvjelző

Origami kutyusos könyvjelző

Készítette: Babysits
3 min read

Csak kövesse egyszerű, lépésről lépésre követhető útmutatónkat. Az origami nagyszerű a gyerekek számára, mivel nem csak szórakoztató kreatív tevékenység, de segít fejleszteni a vizuális-térbeli képességeiket is. Ráadásul ez az egyszerű origami kutya könyvjelző segíthet arra ösztönözni a gyerekeket, hogy többet olvassanak! Tökéletes kézműves alkotás minden kutyabarát vagy könyvmoly számára. Szóval mire vársz még? Lássunk neki, és tanuljuk meg, hogyan készítsük el ezt az egyszerű DIY-t!

origami kutyusos könyvjelző DIY

Amire szükséged lesz:

  • 15x15 cm-es négyzet alakú papír
  • Festékek/tollak/ceruzák a díszítéshez

Útmutató:

1. lépés - Hajtsd a papírt átlósan ketté.

2. lépés - Nyisd ki és hajtsd ketté a másik átló mentén. Így amikor mindent kibontasz, négy háromszöget fogsz látni.

3. lépés - Most hajtsd be a két szemben lévő sarkot középre, majd fordítsd meg az egészet.

4. lépés - Hajtsd vissza az egyik új széleket a középvonalhoz. Hagyd, hogy az alatta lévő papírt az alulról kihajtsd. Ezután ismételje meg a másik oldalon.

5. lépés - Most hajtsd félbe vízszintesen.

6. lépés - Hajtsa vissza a felső lap alsó végét, hogy találkozzon a felső középsővel.

origami kutyusos könyvjelző DIY

7. lépés - Húzd meg a felhajtott alsó rész nyers széleit, hogy találkozzanak az alatta lévő nyers élekkel (így "nyúlfüleket" hozol létre a középső lapocskával). Ismételje meg ezt mindkét oldalon, majd nyissa ki a hajtásokat.

8. lépés - Szimmetrikusan nyomd össze a középső patentot (hogy négyzet alakú orr legyen az orrnak).

9. lépés - Közvetlenül a fülek alatt, hajtsuk hátrafelé vízszintesen *(azaz "hegyi hajtás").

10. lépés - Ezután csípje össze az imént készített hajtást, és hajtsa vissza felfelé (azaz "völgyhajtás") nagyjából néhány milliméterrel felette.

origami kutyusos könyvjelző DIY

11. lépés - Hajtsd le a szemek alatti területet, ahol a szemek lesznek, ferdén. Az, hogy milyen közel a középponthoz, személyes preferencia. *(Ez a lépés szintén opcionális, mivel általában ez a hajtás képviseli a kutya szemét.).

12. lépés - Hajtsa lefelé a füleket.

13. lépés - Hajtsuk hátra az orr felső részét (azaz "hegyi hajtás").

14. lépés - Hajtsa be az orr alját is.

15. lépés - Végül hajtsuk fel az orr alsó pontját középre (a kutya arca alá). Ez a lépés opcionális, attól függően, hogy milyen hosszúra szeretné a könyvjelzőt.

origami kutyusos könyvjelző DIY

Most pedig fogd a művészeti kellékeidet, és inspirálódj a szőrös barátaidtól, mert itt az ideje a díszítésnek! A miénkhez vízfestéket használtunk, de nyugodtan használhatsz ceruzát, tollat vagy bármit, ami a legjobban kéznél van. Ha extra díszes akarsz lenni, miért nem ragasztasz fel néhány gugliszemet vagy egy szalagot a nyakörvhöz?

origami kutyusos könyvjelző DIY

Reméljük, hogy tetszett ez az aranyos kézműves alkotás, és hogy arra ösztönzi a gyerekeket, hogy többet olvassanak! Ha te vagy a gyerekeid nem tudnak betelni az origamival, akkor próbáld ki az Origami mesélő elkészítését, vagy egészítsd ki az Origami Koala origami állatgyűjteményedet!

Ha kipróbáltad valamelyik DIY-ünket a (bébiszitterkedő) gyerekeiddel, örülnénk, ha látnánk őket - jelölj meg minket @babysits az Instagramon vagy a Facebookon.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen