Kirándulós Hétvége a Gyerekekkel

Kirándulós Hétvége a Gyerekekkel

Készítette: Babysits
3 min read

Szabad a hétvége de nem tudja hova vigye gyermekeit, viszont elege van a város zajából és tömegéből? Miért nem használja ki a nyári időjárást és a természet gyönyörét egy kis túrázós kiruccanással a gyerekekkel. Miért ne töltse idejét a szabad levegőn ami nem csak lefárasztja gyerekeit a jó esti alváshoz, de még meg is mozgatja őket.

Összegyüjtöttünk néhány túrázós helyet amit a gyerekek is élvezni fognak, hogy egy kicsit kimozduljanak a mindennapi életből.

1. Károly Guckler-kilátó

A kilátó a Budai-hegységben található a Hármashatár-hegy 495 méter magas csúcsán. A kilátó egy nyolcszög alapú, geometriai formákból álló, gömb alakú építmény ahonnan 360 fokos panorámában csodálhatjuk a körülöttünk lévő környezetet.

A kilátótorony az Országos Kék Tanösvényen található. A 65-ös buszról a Szépvölgy végállomáson szálljon le, majd kövesse a kék jelzést egészen a kilátótoronyig. A csúcsot a Szépvölgyi út végén lévő parkolóktól a kék kör jelzésen haladva egy meredekebb ösvényen lehet megközelíteni. A Virágos-nyereg irányából érkezőknek az Országos Kéktúra jelzéseit kell követniük, vagy egy kis kitérőt tenniük a zöld csíkkal jelölt Guckler Károly-ösvényen.

Az autóval érkezők a Hármashatárhegyi Kiránduló Központ közelében parkolhatnak - ahonnan a kilátó 200 méterre található.

2. Erzsbet-kilátó

Erzsébet-kilátó

Az Erzsébet-kilátó 528 méter magasan található a János-hegy tetején. Több féle képpen is megközelíthető, többek között, a Széll Kálmán térről induló busszal vagy a Zugligeti libegővel. Viszont ha gyerekekkel megyünk, a libegőzést ajánljuk a legjobban, hiszen melyik gyerek nem szeret a magasban ahonnan ráláthat az egész városra. Rádásul kevesebb sétával is jár ha esetleg nem egy egésznapos kiruccanásról van szó, így a gyerekek sem fáradnak el annyira. Viszont ne aggódjanak mert a 100 lépcsőfokot minden képpen megkell mászni hogy a tetejére érjünk a kilátónak.

Ha esetleg egy nagyobb kiruccanásról van szó, akkor a 27-es busszal való megközelítés a legjobb, hiszen onnan egy erdei ösvényen keresztül lehet megközelíteni, a Normafán keresztül sétálva a kilátót.

Gyermekvasút János-hegy állomástól indulva egy erdei sétaúton vagy a Zugligetből induló Libegővel érhető el legegyszerűbben, de átsétálhatunk a Normafától is. Alul egy kávézó működik, majd egy 100 lépcsőfok vezet a neoromán stílusú kilátó tetejébe. Ráadásul mehetünk a reggeli kora órákban is hiszen 8 órától már nyitva található a kilátó, de ha inkább az esti hangulatra vágyunk a magasban akkor ne feledjük hogy sajnos 20:00- tól már zárva van.

3. Normafa

Normafa játszótér

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Egy csodálatos park nagyszerű ösvényekkel, játszóterekkel és csodálatos kilátással! A magyarok kedvenc parkja, de a turistáknak is kellemes kikapcsolódás. A látogatók néhány órát eltölthetnek sétával, megállhatnak egy italra, biciklizni, vagy túrázhatnak a toronyhoz. Vannak éttermek és étkezdék, valamint illemhelyek, így egy családi kiruccanáshoz tökéletesen megfelel. Autóval egyszerűen megközelíthető, de a 27-es busszal is mehetünk a Széll Kálmán Térről.

4. Citadella

A Citadella, ami egy 235 méter magasan található erődítmény, a Gellért-hegy csúcsán helyeszkedik el és a Habsburgok építették 1854-ben, hogy a várost felügyelet alatt tartsák. A Citadella legjobb gyalog megközelíteni hiszen körbe lehet sétálni az erődítmény körül, és tovább csodálni a város szépségét. Az út felfele egy kicsit meredek de semmi olyan amit a gyerekek ne tudnának megmászni egy kis segítséggel. Ráadásul az egyik legszebb panorámás kilátás nyílik a Dunára a tetejéről. De ha esetleg estefele mennénk, a naplemente is gyönyörű.

Reméljük hogy sikerült meghoznunk a túrázós kedvet és ellátogat ezekre a helyekre családjával! Mindenképpen ossza meg velünk a Facebookon és az Instagramon a @babysits hashteggel.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen