6 Házi Készítésű Jégkrém

6 Házi Készítésű Jégkrém

Készítette: Babysits
2 min read

A fagylalt és a fagyasztott joghurt finom snackek, amikor kényeztetni akarjuk magunkat. Ha azonban csökkenteni szeretnéd a cukorbeviteledet, van egy remek alternatívánk a számodra.

A legtöbben már próbáltunk saját fagylaltot vagy gyerekrecepteket készíteni otthon. A házi készítésű fagyasztott finomságok nagyszerű alternatívát jelentenek a bolti fagylalt vagy fagyasztott joghurt helyett, mivel nagyon kevés vagy egyáltalán nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Ezeket a házi készítésű gyümölcsös jégkrémeket elég könnyű elkészíteni a gyerekekkel, és a receptet könnyen átalakíthatod, hogy saját jégkrém ízeket alkoss!
Ezzel a recepttel 6 db pálcikás jégkrémet készíthetsz, amit élvezhetsz.

gyümölcsös jégkrémek){.image-center .image-lg}

Ezeknek az egészséges és egyszerű fagyasztott rágcsálnivalóknak az elkészítéséhez szükséged lesz:

  • Sima joghurt
  • Friss gyümölcs
  • Dzsem
  • 6 fagylaltrúd
  • 6 fagylaltformát (vásárolhatsz, vagy használhatsz néhány üres joghurtos edényt).

Most, hogy a hozzávalók készen állnak, már csak annyit kell tenned, hogy:

Keverdd össze a natúr joghurtot a friss gyümölcsökkel.
Öntss egy kanál lekvárt minden joghurtos edénybe.
Most adjuk hozzá a gyümölcsjoghurtot mindegyik edényhez.
Befejezésül szúrjuk a jégkrémpálcikákat mindegyik edénybe.

A jégkrémek most már készen állnak arra, hogy néhány órán át a fagyasztóban pihenjenek. Amint kemény és a pálca valóban beleszúródik a jégkrémbe, a finomságok készen állnak a tálalásra!


Tudtad, hogy a friss gyümölcsök körülbelül 90%-ban vizet tartalmaznak, de emellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot is, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk működéséhez? Ha kíváncsi vagy még több gyerekbarát, egészséges receptre, mindenképpen nézd meg a gyerekreceptek. Örömmel látnánk az alkotásaidat, oszd meg őket az Instagramon és használd a #babysits szót, vagy jelölj meg minket a posztodban a @babysits.hu használatával.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen