8 Bébiszitterkedési Hiba

8 Bébiszitterkedési Hiba

Készítette: Babysits
4 min read

Tudod, mennyi mindent tanulhatsz bébiszitterként? Segíthet olyan szülői készségek kialakításában, amelyeket a jövőben is hasznosíthatsz. Ha jelenleg főiskolán tanulsz egy gyermekekkel kapcsolatos szakma felé, a bébiszitterkedés nagyszerű tapasztalatot/készségeket nyújthat, amelyeket hozzáadhatsz az önéletrajzodhoz. A gyerekekkel való munka azonban óriási felelősség, és sok buktatót is rejt magában. De nem kell aggódnod, mi segítünk neked leküzdeni a leggyakoribb hibákat, hogy később ragyogó referenciát érj el.

Íme 8 hiba, amit el kell kerülnöd a bébiszitterkedés során:

1. Későn érkezel a bébiszitterkedésre

Ha késve érkezel a bébiszitter-időpontra, az eléggé szakszerűtlenül hathat. Ezért érdemes előre felkészülni, hogy elegendő időd legyen a megbeszélt helyszínre érkezni. A bébiszitter-időpont előtt kérdezd meg, hogy milyen feladatokat kell elvégezni, hogy készen állj arra, hogy átvedd a gyeplőt, amikor a bébiszitter munkát elkezded.

2. A telefon túlzott használata

Miközben gyerekekre vigyázol, nem jó ötlet a telefonodon csevegni vagy a közösségi médiafelületeket görgetni. Ne felejtsd el, hogy azért fizetnek, hogy dolgozz, ezért a legjobb, ha a személyes beszélgetéseket a szabadidődre tartogatod. Ehelyett miért ne válhatnál kreatívvá néhány szórakoztató barkácsolással a gyerekeknek.

3. Fotók közzététele a közösségi médiában

Bár lehet, hogy szeretnél megosztani egy fotót egy fantasztikus receptről, amelyet a bébiszitterkedő gyerekkel készítettél az Instagramon, mindig gondolj arra, hogy engedélyt kell kérned a szülőktől, ha képeket akarsz posztolni a gyerekeikről vagy a házukról az interneten.

4. Munka, miközben beteg vagy

Frusztráló lehet, ha le kell mondanod egy bébiszitterkedési időpontot, azonban ha betegnek érzed magad, jobb, ha lemondod a találkozót. Nehezebb az energikus gyerekekkel foglalkozni, ha nem érzed jól magad, és fennáll a veszélye annak is, hogy megfertőzöd a gyerekeket, ha a betegséged fertőző. Ha azonban elég jól érzed magad ahhoz, hogy bébiszitterkedj, ügyelj arra, hogy a gyerekek közelében óvatos legyél kézmosással és a papírzsebkendők megfelelő elhelyezésével.

5. Csúnya nyelvhasználat

A gyerekek gyorsabban tanulnak, mint gondolnád, és gyorsan átveszik a nem megfelelő nyelvezetet, ha ki vannak téve annak. A bébiszitternek példát kell mutatnia, hiszen ő a gyermekek példaképe, és kerülnie kell, hogy helytelen nyelvezetet vagy káromkodást tanítson nekik.

6. Alkohol fogyasztása

Csábító lehet meginni egy pohár bort, miután a gyerekeket lefektetted, azonban ne felejtse el, hogy még mindig bébiszitterkedtsz, és felelős vagy a gyerekekért. A gyermek felébredhet alvás közben, és neked képesnek kell lenned arra, hogy gondoskodj a gyermekről. Előfordulhat olyan vészhelyzet is, amikor elkell vinni a gyereket a legközelebbi sürgősségi osztályra vagy orvosi rendelőbe.

7. Dohányzás

Bébiszitterkedés közben sem ajánlott dohányozni, mivel rossz példát mutat a gyerekeknek, és rossz hatással lehet az egészségükre (és a tiédre), és gyakran a szülők sem engedélyezik. A másodlagos füst légzőszervi problémákat okozhat a gyerekeknél, az asztmásoknál pedig gyakoribb és súlyosabb asztmás rohamokat okozhat.

8. Hagyni, hogy a gyerekek megszegjék a szülői szabályokat

Fontos, hogy előre tisztában legyünk azzal, hogy a gyerekek milyen tevékenységeket végezhetnek. Ha például a szülők nem engedik, hogy a gyerekek jégkrémet egyenek vagy tévét nézzenek, a bébiszitternek is be kell tartania ezeket a szabályokat. Soha ne hagyd a gyerekeket felügyelet nélkül. A gyerekek kiszámíthatatlanok lehetnek, és balesetek történhetnek. A bébiszitterkedés olyan munka, amely nagy felelősséget és a teljes figyelmedet igényli a balesetek elkerülése érdekében.


A bébiszitterkedés rendkívül fontos szerep, mindig viselkedj profi módon. Ha így teszel, a szülők nagyobb valószínűséggel fogják újra lefoglalni a szolgáltatásodat, sőt, talán még a barátaiknak is ajánlani fognak (ka-csing). Tudasd a gyerekekkel, hogy ki a főnök, és hogy az utasításaidat követniük kell. Ha további segítségre van szükséged a bébiszitterkedésre való felkészüléshez, mindenképpen nézd meg a hogyan kezeld az első munkanapodat című cikkünket.

Most, hogy már tudod, mit nem szabad tenned, itt az ideje, hogy nekiláss a tökéletes bébiszitter munka keresésének! Vagy esetleg dajka állásokat keresel? Akárhogy is, nálunk megtalálod! Használd a Babysitset, hogy helyi gyermekfelügyelői állásokat találj még ma.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen