Anyák napi Origami tulipánok

Anyák napi Origami tulipánok

Készítette: Babysits
4 min read

Kifogytál az ajándékötletekből, de az anyák napja már a sarkon van? Ne aggódj, mi segítünk! Ezek a DIY origami tulipánok tökéletes anyák napi ajándék, hogy feldobja anyukáink napját és kifejezzük megbecsülésüket.

Anyagok:

20x20 négyzet alakú papír
Fapálcikák
Ragasztó (opcionális)

Elkészítés:

  1. Először vegyünk egy négyzet alakú papírdarabot (20x20 cm), majd fogjuk meg az egyik szélét, és mindkét oldalon hajtsuk a szemközti széléhez.

  2. Majd amikor a papírunk közepén van egy x alakú rész, akkor a darabot vízszintesen és függőlegesen is téglalap alakúra hajtjuk, így kapunk egy csillag alakot középen.

Ezzel a módszerrel 8 darab háromszöget kell kapnunk, amikor megfordítjuk a papírt, ahogy az alábbi képen látható:

Origami tulipán lépések 1

Ahhoz azonban, hogy kör alakú legyen, meg kell néznünk azt a 4 vonalat, amely korábban keletkezett, amikor a darabot téglalap alakúra hajtogattuk, mind vízszintesen, és mind függőlegesen.

  1. Helyezzük a papírunkat sátor alakúra, és a bal felső részt hajtsuk a középső alsó részhez. Ha ezzel megvagyunk, akkor a jobb felső részt is az alsó középső részhez kell hajtogatnunk. Ha végeztünk, egy háromszöget kell kapnunk.

Origami tulipán lépések 2

A háromszögünknek most már két rétege van!

  1. Továbblépve, hajtsuk a háromszögünk jobb alsó szélét (csak a felső réteget, az alját érintetlenül hagyva) a felső széléhez, és ismételjük meg ezt a bal alsó szélével is. Most fordítsuk meg a háromszöget, és ismételjük meg a lépéseket a másik oldallal, ami az alsó rétegünk.

DIY Origami tulipán lépések 3

Most egy kis rombusz alakú papírt hoztunk létre ismét két oldallal.

  1. Innentől kezdve hajtsuk az első jobb oldali réteget a bal oldalra, majd fordítsuk meg, és tegyük ugyanezt a másik oldallal is.

A hajtogatások révén az egyik széle zárt, az ellenkező pedig nyitott lesz. A rombusz alakú darabot úgy kell megfordítanunk, hogy a nyitott él alulra, a zárt pedig felülre kerüljön.

DIY Origami tulipán lépések 4

  1. Ha ezzel megvagyunk, hajtsuk a jobb és bal első réteg szélét középre. Tegyük ugyanezt az ellenkező oldallal is.

Ezáltal a rombusz közepén két zsebet hoztunk létre, amelyeket toljuk egymásba, tekintve, hogy nyitott élekkel rendelkeznek. Ugyanezt tesszük az ellenkező oldallal is.

DIY Origami tulipán lépések 5

Így egy 3D-s alakzatot kapunk, azáltal, hogy a két oldalt elhúzzuk a közepétől, és ** felülről egy nyitott lyukat kapunk, amit egy fogpiszkáló belehelyezésével nagyobbá tehetünk.

Ez a nyitott közép nagyon fontos, mert ezen a lyukon keresztül tudjuk felfújni a tulipánt.

  1. A 3D-s eredmény eléréséhez a nyitott lyukon keresztül kell befújnunk, ami lehetővé teszi, hogy a papír kivirágozzon a formájába.

  2. Végül, de nem utolsósorban, a felső rétegeket a virág közepéig kell lehajtanunk, mindkét oldalon, hogy elkészüljenek a szirmok.

DIY Origami tulipán lépések 6

És voilá! Megalkottad a saját diy origami tulipánodat, a tökéletes, örökké virágzó anyák napi ajándékot!

Tetszett ez a DIY? Vagy te magad készítetted? Szeretnénk hallani rólad, ezért mindenképpen oszd meg velünk a Facebookon vagy az Instagramon @Babysits.

Még mindig gondolkodsz más módokon, hogy anyukád napját feldobd anyák napján? Nézd meg másik cikkünket is a legjobb anyák napi ajándék ötletekről!

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen