Húsvéti receptek - házi Húsvéti nyuszik és húsvéti csibék

Húsvéti receptek - házi Húsvéti nyuszik és húsvéti csibék

Készítette: Babysits
5 min read

Szeretnél együtt készülni a Húsvétra a gyerekek segítségével? Miért ne próbálhatnád ki ezeket a vidám finomságokat amiket a bébiszitterek is el tudnak a gyerkőcökkel készíteni. Ezen kívűl nem csak finomak de kreatívak is ezek a finomságok hiszen mind a kettőt ki tudják díszíteni a gyerekek a nyuszi és a csibe formájára.

Húsvéti nyuszik:

Húsvéti nyuszik

Összetevők:

  • 500g liszt (az egészségesebb változatért használhatunk teljes kiőrlésű lisztet is)
  • 200ml tej
  • 80g vaj
  • 2db tojás
  • 100g cukor (az egészségesebb változatért használhatunk barna cukrot is)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag élesztő
  • ½ citrom leve
  • egy pár darab fogpiszkáló, víz
  • répa, petrezselyem levél, csokoládé

Elkészítés:

Húsvéti nyuszik lépésről lépésre

1. lépés

A tésztához tegyük a vajat, tejet, cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, és a legmagasabb fokozaton, 30 másodpercig melegítsük a mikróban. Addig hagyjuk a mikróban amíg a hozzávalók el nem olvadtak. Egy másik tálban addig keverjük össze a lisztet az élesztővel, a citromlével, és az 1 darab tojással. Miután ezt megtettük, vegyük ki az elolvadt folyadékot a mikróbol és öntsük hozzá a lisztes keverékhez. A tésztát addig kell gyúrni, amíg tapadás nélkül el nem jön a tál szélétől. Ha a tészta mégis ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy meglazuljon. Ha a tészta túl kemény, adjon hozzá még egy kis vizet, hogy lágyabb legyen. A tésztát lisztezett tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy órán át pihentetjük. A tésztának ez idő alatt a duplájára kell nőnie. Tipp: Helyezzük a tésztát meleg helyre, hogy a tészta gyorsabban keljen.

2. lépés:

Egy óra pihenés után kezdhetjük a formázást. Minden nyuszihoz készítsünk egy nagy, egy közepes és két kis golyót, valamint 4 kis tekercset. A nagy labda a testnek, a közepes a fejnek és a kicsi a lábnak. Ezeknek az elemeknek a csatlakoztatásához használjunk egy kevés vizet hogy a felület könnyebben ragadjon egymáshoz. A tekercsek közül kettőt a fülhöz használunk, amit egy késsel laposra tudunk formázni. A másik két tekercset a karhoz használjuk, amit egy félhold formává formázunk, vagy akár egy kifliére. Amikor a nyuszinak minden részét összeillesztettük, használjunk egy fogpiszkálót hogy a sütés után a sárgarépát egyszerűen a helyükre tudjuk illeszteni. Verjük fel a megmaradt tojást, és kenjük meg vele a nyuszikat, így szép barna színt kapnak a sütőben. Melegítsük a sütőt 180 fokra és tegyük be a a nyuszikat sülni. 20 perc után vegyük ki a barnára sült nyuszikat.

3. lépés:

Vegyük ki a húsvéti nyuszikat a sütőből. Használjunk kesztyűt, mivel a tepsi nagyon forró, és hagyjuk őket kissé kihűlni. Ezután rajzoljuk meg a nyuszi szemét és orrát a csokoládéval. Vágjuk a sárgarépát vékony csíkokra, és ragasszuk a fogpiszkáló helyére őket. Majd díszítsük petrezselyem levéllel. Ha gyermekekkel sütünk, akkor a szülőnek vagy a bébiszitternek mindig össze kell vágnia a sárgarépát, mivel ez túl veszélyes lehet a gyermekek számára.

Húsvéti csirkék

Húsvéti csibék

Összetevők

  • 6db tojás
  • 2 evk majonéz
  • 2 evk mustár
  • répa
  • borsszem

Elkészítés

1. lépés:

10 percig forraljuk keményre a tojásokat. Miután megtettük, öntsük le róluk a vizet és hideg vízben 10 másodpercig áztassuk őket, hogy a héj hámozáskor jobban elváljon a tojástól.

2. lépés:

Miután meghámoztuk a tojásokat vágjuk le a tetejüket, amiket a végén fogunk felhasználni. Vegyünk egy kanalat, és kaparjuk ki a tojássárgáját. Tegyük a sárgáját egy tálba, és keverjük össze a majonézzel, a mustárral és egy csipet sóval. Ha mindent jól összekevertünk, megtölthetjük a tojásokat ezzel a keverékkel, és a tetejére helyezhetjük a levágott "sapkát". Tipp: A habzsák megkönnyíti a munkát.

Tojás sárgája szétválasztás

3. lépés:

Vágjuk a sárgarépát vékony csíkokra a csibe lábhoz, és tegyük egy tányérra őket. Csirkénként 2 sárgarépacsíkra van szükség. Vágjunk le egy kicsit a csibetojás aljáról, hogy lapos feneket kapjunk -- és hogy a tojás stabilabban álljon-- és helyezzük a tojást a sárgarépacsíkokra. A szemek helyére tegyünk 2 borsot amit a tojássárga tölteléken helyezhetünk el . Az orrhoz használjunk egy sárgarépadarabot, amelyet háromszög formára vágunk, és a szem alatt középen helyezünk el.

Édes csibéid már készen is állnak!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Húsvéti nyuszik és Húsvéti csibék


Gyerekbarát recepteket keres? Miért ne próbálja ki a Chia puding receptünket:
Chia pudding recept vagy a palacsinta receptünket: Palacsinta recept.

Ha élvezte receptünket, és elkészítette saját húsvéti nyusziit és csibetojásait, akkor örülnénk, ha megosztaná velünk alkotásait. Ossza meg velünk az Instagramon Instagram vagy a Facebookon Facebook és ne felejtsen el megjelölni minket a @babysits címmel.

Csatlakozzon a Bébiszitter közösséghez!

Regisztrálj ingyen